Menü Bezárás

2021/2022-es tanév – Menetrendi változások szeptember 1-től

Elsősorban az közelgő iskolakezdéshez, valamint egyéb körülményekhez igazodva az MVK Zrt.-nél szeptember 1-től új menetrend lép életbe. A rendelkezésre álló anyagi forrásokból és az utazók visszajelzései alapján társaságunk igyekezett olyan menetrendet kialakítani, amely egyszerre próbál megfelelni a megszűnt állami támogatások és lecsökkent jegy- és bérletbevételek miatti szűkösebb lehetőségeknek, valamint az utazási igényeknek.

Figyelembe véve az oktatási időszakkal megnövekvő utasforgalmat, szeptember 1-től az alábbi változások lépnek életbe:
Többlet-autóbuszjáratok közlekednek az iskolakezdéssel összhangban az 1/1B-s, 3/3A-s, 6-os,7-es, 14-es, 16-os, 19-es, 20-as, 29-es, 32-es, 34-es, 35-ös autóbuszvonalakon, továbbá a tanszüneti menetrendhez képest reggel 4-9 óra között 28 darab többlet-járat indul, míg a délutáni csúcsidőben, 13-18 óra között 49 darab többlet járat biztosítja a könnyebb eljutást a tanintézményekbe. Az egyetemi tanévkezdéshez igazodva pedig szeptember 6-tól újra közlekednek a 22-es autóbuszok.
A Vörösmarty Mihály utcán ősszel kezdődő építési munkálatok miatt ugyancsak szeptember 1-től változik a 3A-as és 24-es járatok közlekedése. A leginkább szembetűnő változás, hogy a 3A-s autóbuszok a Berzsenyi Dániel utca – Repülőtér szakaszon fognak közlekedni, ezzel átszállás nélküli eljutás jön létre a Megyei Kórház iránya és a Tiszai pályaudvar közötti szakaszon.

A szeptember elsejétől érvényes menetrendet PDF formátumban innen is letöltheti.