Menü Bezárás

Menetrendi változás március 11-től

A szigorú kormányzati intézkedések és az oktatási intézmények bezárása miatt, 2021. március 11-én, csütörtökön üzemkezdettől módosítjuk az autóbuszok és villamosok közlekedését. A koronavírus első és második hullámában, valamint a kormány védelmi intézkedéseinek hatására jelentősen csökkent a közösségi közlekedést igénybe vevők száma, így a tapasztalatok alapján indokolttá vált az új menetrend bevezetése.

A tavaly tavasszal sikeresen alkalmazott közlekedési rend alapján a villamosokat és autóbuszokat módosított munkaszüneti menetrend szerint közlekedtetjük és amennyiben szükséges rásegítő járatokat indítanak.

A közlekedési rend változás részletei:

Az 1-es villamosok munkaszüneti menetrend szerint közlekednek, bővítésként rásegítő 1AV járatok indulnak.

Az alábbi autóbusz járatok munkaszüneti menetrend szerint közlekednek, szükség szerint pedig rásegítő járatok indulnak:
1-1B, 3, 3A, 4, 6, 7, 9, 11, 20, 14, 16, 19, 21, 24, 28, 29, 30, 31, 32, 34, 35, 35R, 44, 68.

Az alábbi járatok esetében marad a jelenleg érvényben lévő munkanapi és munkaszüneti nap szerinti közlekedés:
5, 15, AU1, AU2.

Munkanapi járatok melyek továbbra is közlekednek:
8, 43, 45, 53, 54, 240.

A jelenlegi kormányzati intézkedések fennállásáig a 2-es villamosok és a 280-as, 101B-s, 67-es autóbuszok közlekedése szünetel.
A 2-es villamos helyett érvényes villamosbérlettel az Újgyőri főtérről induló buszokat lehet igénybe venni a Vasgyár irányába, illetve a Vasgyárból az Újgyőri főtér irányába.

Az autóbuszok módosított munkaszüneti menetrend szerint szállítják az utasokat, mely azt jelenti, hogy a reggeli és délután csúcsidőszakban jelentkező magasabb számú utazási igényhez igazodva, az eredeti indulási időpontokon felül plusz, menetrendbe beillesztett járatokat indítunk, ezzel segítve a munkába járást és a hazajutást.
Figyelembe véve a törvény által meghatározott járatsűrítést továbbra is folyamatosan figyelemmel kísérjük az utasszámokat és amennyiben egy járat kihasználtsága eléri az 50 százalékot, úgy az előre meghirdetett menetrenden felül további plusz, úgynevezett rásegítő járatokat indítunk a zsúfoltság elkerülése érdekében.

A teljes menetrendi füzed PDF formátumban innen tölthető le:

https://mvkzrt.hu/sites/default/files/dokumentumok/egyszeru_dokumentumok/mk_2021_03_11_tanszuneti.pdf